Wat doe ik als kindercoach?

 

 Als kindercoach stimuleer ik het gezonde deel van een kind. Door op een creatieve manier te kijken naar wat goed gaat, en wat de kwaliteiten , talenten en dromen van een kind zijn, wordt een kind veerkrachtiger en beter in staat om oplossingen te bedenken. Hiervoor gebruik ik o.a. het coachee spel. Ik ben geen therapeut, en ga ook niet graven in het verleden. Het is ook belangrijk om eerst een kennismakingsgesprek met de ouders te hebben. Daarvoor kan ik het spel: "aangenaam kennis te maken" gebruiken. Hierbij zitten vragen die direct de diepte ingaan, en vaak snel verduidelijking en inzicht geeft in wat er speelt.

Het kind weet het beste wat goed is voor zijn/ haar levenspad. Door creatief bezig te zijn komt het kind in contact met zijn/ haar gevoel en door het kind zelf keuzes te laten maken leert het hier op te vertrouwen.

 

Er wordt geen pasklare oplossing gegeven, ieder kind en iedere levensles die geleerd moet worden is ook uniek.   Zo objectief mogelijk help ik ouder en kind bewust te worden van wat er aan de hand is, er komt een beweging.

We gaan altijd op zoek naar verbinding, eerst met jezelf, daarna met de ander, daarbij speelt de verbinding tussen ouder en kind een grote rol. We proberen de eigenheid van het kind naar boven te halen.

 

U kunt telefonisch een afspraak met mij maken. we kunnen afspreken in paviljoen 3, Grotestraat 19a te Wehl of ik kan bij u thuis komen.

 

Creatieve workshops

Om kinderen kennis te laten maken met volg-je-hart-kindercoaching  kunnen ze in een ontspannen sfeer creatief aan de slag om zichzelf en andere kinderen beter te leren kennen..